dinsdag 7 juni 2011

Twee jonge meisjes vermoord in Afghanistan, een overleeft poging tot wurging

Twee jonge meisjes zijn dood aangetroffen in verschillende delen van Afghanistan terwijl een derde een wurgpoging heeft overleefd.

De dode meisjes werden gevonden in het oosten en het zuidoosten van Afghanistan. Dat meldt het Afghaanse persagentschap Pajhwok.

Het lichaam van een van de meisjes werd aangetroffen in het gebied Mohammad Khel, buiten de stad Khost, de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Zuidoost-Afghanistan.

Kolonel Tahir van een Quick Reaction Force zei tegen Pajhwok dat het lichaam werd gevonden door veiligheidstroepen. Het meisje is in het hoofd geschoten en nog niet geïdentificeerd.

Ze zou geen inwoonster zijn van de provincie Khost. Er wordt een onderzoek ingesteld.

Bij een ander incident in de oostelijke provincie Kunar zijn twee jonge meisjes gewurgd. Een van de meisjes overleed, de ander overleefde de aanval op haar leven.

De chef van de antiterrorisme-eenheid, kolonel Abdul Matin, vertelde dat het incident zondag laat plaatsvond in het gebied Lacha Geli in het district Narg.

De dader is gevlucht en de politie stelt een onderzoek in. De politie verdenkt een neef van de meisjes van de misdaad.

Het meisje dat de aanval heeft overleefd is terug bij haar familie. Het stoffelijk overschot van het vermoorde meisje is overgedragen aan haar familie.